Při výrobě shakuhachi pro tvorbu optimálního vývrtu se používá druh pasty zvané Ji (dži), což je směs přírodního laku ze stromu Urushi, prášku zvaném Tonoko a malého množství vody. tyto shakuhachi se nazývají Jiari, což znamené s výplní Ji. na již hotovou Ji výplň se pak v procesu výroby nanáší několik vrstev laku Urushi.
Jinashi flétny neobsahují vrstvu Ji kvůli úmyslu co možno nejvíce zachovat přírodní zvuk bambusového materiálu. Jinashi flétny mohou být zcela nelakované, co nejvíce přírodní (hocchiku, kyotaku), nebo s jednou i více vrstvami laku. Jinashi mohou mít uvnitř vývrtu částečně ponechané zbytky přepážek, narozdíl od Jiari. Zkušený výrobce umí pracovat s stlačnými body uvnitř fléten a tedy umí využít přepážek k práci s barvou a sílou zvuku. Toto umění vyžaduje mnohaleté zkušenosti s výrobou fléten a je vůbec to nejobtížnější na celé výuce.